Jorrick G.J.J. Brinkman
Fysiotherapie bij Fysiotherapie Koninginneweg in Rijssen
Jorrick Brinkman is fysiotherapeut en gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde knieklachten. Hij is werkzaam bij Fysiotherapie Koninginneweg.
Michael de Levie
Fysiotherapeut

Expertise top 5

Voorste kruisband (15-24)

Knieschijfklachten (25-34)

Multi bandletsel (15-24)

Peesklachten (15-24)

Hardlopen (35-49)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

20
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+11

Werkervaring sinds 2013
Over Jorrick G.J.J. Brinkman

In 2013 is Jorrick Brinkman begonnen als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Koninginneweg. Zijn grootste affiniteit lag op dat moment op het gebied van sport. Vanuit zijn eigen verleden met vele sport gerelateerde blessure en nodige revalidaties heeft hem  dit altijd geïntrigeerd. Vandaar dat Jorrick in 2012 is begonnen als sportverzorger bij de lokale voetbalclub Excelsior’31. Na drie jaar gewerkt te hebben als algemeen therapeut merkte hij dat hij zich verder wilde verdiepen in de sportfysiotherapie. Dit heeft Jorrick gedaan door de master opleiding te volgen aan de SOMT in Amersfoort. In 2019 is hij afgestudeerd als MSc. sportfysiotherapeut. Sindsdien ziet hij zo’n 80% sport gerelateerde klachten waarvan hoofdzakelijk knie gerelateerd. 

Als praktijk werken wij nauw samen met het OCON en zijn wij aangesloten bij het knienetwerk vanuit Deventer Ziekenhuis. Hierdoor wordt specialistische zorg voor de revalidant gewaarborgd. Door een samenwerkingsverband met praktijken uit de regio wordt intervisie met gespecialiseerde therapeuten mogelijk gemaakt en daarmee kennis en kunde verbreed. 

Naast zijn praktijkwerkzaamheden is hij één dag in de week actief als docent op de masteropleiding op Saxion in Enschede. Hier verzorg Jorrick m.n. vaardigheidslessen gericht op sportrevalidatie en bewegingsanalyse. Door de combinatie en de mogelijkheden die beide werkplekken met zich meebrengen in de vorm van innovaties, collega’s en vooruitstrevende visies kan hij zich blijven ontwikkelen als sportfysiotherapeut en als mens. Zo probeer hij zijn revalidanten van de meest up to date evidence based behandelingen te voorzien. Door de samenwerking met 3 andere sportfysiotherapeuten binnen de praktijk is het gemakkelijk sparren over casussen.

Fysiotherapie Koninginneweg
Koninginneweg 26
7462HM Rijssen
Nederland

Contact

preloader