Jorik van Toorenburg
fysiotherapeut bij OREC in Hilversum
Jorik van Toorenburg is fysiotherapeut en werkzaam bij OREC in Hilversum. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde knieklachten met specifieke aandacht voor de voorste kruisband.
Michael de Levie
Fysiotherapeut

Expertise top 5

Voorste kruisband (35-49)

Knieprothese (100-149)

Multi bandletsel (15-24)

Artrose (>150)

Overbelastingsklachten (100-149)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

41
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+26

Werkervaring sinds 1998
Over Jorik van Toorenburg

“Multidisciplinair revalideren, waarbij aan mentale en fysieke aspecten meetbaar gewerkt wordt, geeft de patiënt en de behandelaar inzicht in de voortgang van de revalidatie. Zo kan de patiënt zo veilig mogelijk weer terugkeren in de sport.”

In 1999 heeft Jorik van Toorenburg zijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool van Utrecht. In 2004 is Jorik afgestudeerd als Orthopedisch Manueel Therapeut, waarna hij naast zijn werk als fysiotherapeut aan de academie voor bewegingsstudies te Utrecht is gaan doceren. Hierbij kon hij zijn liefde voor het vak fysiotherapie en manuele therapie overbrengen aan de studenten.

In de afgelopen jaren heeft Jorik diverse Nederlandse teams begeleid in het binnen en buitenland tijdens EK’s / WK’s en de Olympische Winterspelen: Onder andere het Nederlands snowboardteam van 2002 t/m de Olympische Winterspelen 2010 en sinds 2005 tot 2021 is Jorik begeleider van het Nederlandse Wakeboardteam en meervoudig Paralympisch kampioene; snowboardster Bibian Mentel.

Verder begeleid Jorik bepaalde events in de extreme sports zoals “Red Bull Crashed Ice”. Als fysiotherapeut van extreme sporters heeft Jorik veel revalidatie trajecten uitgevoerd. Hierbij is intensieve samenwerking met orthopedisch chirurgen, sportartsen en sportpsychologen een must. Samen met orthopedisch chirurg Jacco Zijl en Henk van der Hoeven heeft Jorik veel spreekuren gehouden om sporters met een gescheurde kruisband een optimale begeleiding te kunnen geven.

Door de jaren heen heeft Jorik geleerd dat een multidisciplinaire begeleiding het beste werkt. Aan fysieke én mentale aspecten werken. Een voorste kruisband patiënt kan nog zo goed getraind zijn, als er angst aanwezig is om bepaalde sportieve activiteiten te doen, zal degene niet terugkeren op het gewenste niveau van sport. Door samen te werken met bijvoorbeeld een sportpsycholoog kan deze angst weggenomen worden, zodat doelstellingen behaald worden. Wat, wanneer en met welke intensiteit bepaalde zorg nodig is in het revalidatie traject van een sporter met een gescheurde kruisband, is bij iedereen anders. Het blijft maatwerk. En dus elke keer weer een uitdaging voor alle zorgverleners die betrokken zijn!

Jorik is werkzaam in het Orthopedisch Revalidatie en Expertise Centrum (OREC). Bij OREC wordt multidisciplinair nauw samengewerkt om het maximale resultaat voor de patiënt realiseren. Er zijn sportartsen, sportpsychologen, fysiotherapeuten, diëtisten en oefentherapeuten aan het werk. Door mentale en fysieke aspecten te meten krijgen voorste kruisband patiënten en de behandelaars inzicht in de voortgang van de revalidatie. Dit is belangrijk om te bepalen of het veilig genoeg is iemand te laten terugkeren in de sport. Verder kan dit ook richting geven aan welke aspecten nog meer gewerkt kan worden.

Gespecialiseerd in:
Diagnostiek en revalidatie van sportblessures, Sportmedische begeleiding van topsporters (in het bijzonder extreme sports), Revalidatie van kruisbandletselsManuele therapie, Dry needling behandelingen, PBFR (personalized blood flow restriction rehabilitation training)

OREC
Loosdrechts Bos 17
1213 RH Hilversum
Noord-Holland
Nederland
Tel: 035-5385460
Mail: info@orec.nl
OREC
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Utrecht
Nederland
Tel: 035-5385460
Email: info@orec.nl

Contact

preloader