Nicky van Melick
bewegingswetenschapper bij Anna Sports & Orthopedics Research Center in Geldrop
Nicky van Melick is sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper met bijzondere aandacht voor de behandeling en onderzoek naar de voorste kruisband blessure. Ze is werkzaam bij Anna Topsupport Eindhoven en richt zich hier voornamelijk op onderzoek.
Michael de Levie
bewegingswetenschapper

Expertise top 5

Voorste kruisband (>150)

Multi bandletsel (15-24)

Knieschijf instabiliteit (15-24)

Knieschijfklachten (15-24)

Achterste kruisband (15-24)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

150
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+17

Werkervaring sinds 2007
Over Nicky van Melick

Nicky van Melick heeft tijdens haar eerste baan bij Sport Medisch Centrum Papendal al snel ontdekt, dat haar passie lag in het behandelen van mensen met knieblessures, maar ook naar het zoeken van behandelmogelijkheden waar nog geen wetenschappelijk bewijs voor was. Nicky wilde zelf kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe kennis! Daarom besloot ze eind 2011 te starten met een promotietraject. Ze werkte parttime als sportfysiotherapeut en daarnaast was ze als externe promovendus verbonden aan het Radboudumc Nijmegen. Na ruim 7 jaar van zowel afzien als genieten mocht Nicky op 14 maart 2019 haar proefschrift verdedigen en sinds die tijd mag ze zich doctor in de Bewegingswetenschappen noemen.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als (sport)fysiotherapeut heeft Nicky van Melick besloten om vanaf oktober 2022 volledig toe te leggen op de wetenschap. Ze werkt sinds eind 2019 als onderzoeker sportorthopedie bij het Sports & Orthopedics Research Center van het Anna Ziekenhuis Geldrop – Anna TopSupport Eindhoven en heeft ontdekt dat dat echt is waar haar hart ligt. Nicky droom blijft voor elkaar te krijgen dat iedereen met knieklachten de beste – op hem of haar afgestemde – zorg krijgt, of dit nou in het ziekenhuis bij de arts is of bij de fysiotherapeut in een eerstelijns praktijk. Met haar onderzoek blijft ze daaraan werken. Daarnaast deelt ze graag haar kennis met andere (zorg)professionals tijdens lezingen. Zo worden de resultaten van haar wetenschappelijk onderzoek meteen geïmplementeerd in de praktijk!

Anna Sports & Orthopedics Research Center
Bogardeind 2
5664 EH Geldrop
Noord-Brabant
Nederland

Contact

preloader