Wybren van der Wal
Orthopedisch chirurg bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede
Wybren van der Wal is orthopedisch chirurg en gespecialiseerd in kniegerelateerde sportletsels. De behandeling van de voorste kruisband blessure is zijn specialiteit. Hij is werkzaam bij de Gelderse Vallei in Ede.
Michael de Levie
Orthopedisch chirurg

Expertise top 5

Voorste kruisband (>150)

Multi bandletsel (35-49)

Meniscus (>150)

Knieschijf instabiliteit (35-49)

Knieprothese (35-49)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

150
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+10

Werkervaring sinds 2014
Over Wybren van der Wal

Wybren van der Wal is werkzaam als orthopedisch chirurg bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Bergman Clinics in Naarden. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van kniegerelateerde sportletsels en richt zich met name op de voorste kruisband blessure. 

Zijn opleiding heeft hij gevolgd in de Maartenskliniek in Nijmegen, Radboud UMC en Rijnstate Arnhem. Om zich verder te specialiseren in de behandeling van de knie, heeft hij een fellowship doorlopen bij dr. Daniël Saris en onderhoudt hij nauw contact met dr. Robert LaPrade in Vail (USA).

Sinds 2016 is Wybren van der Wal aan het werk bij de Gelderse Vallei in Ede. Onderdeel van het ziekenhuis is het multidisciplinaire sportmedisch centrum Sport Valley. Patiënten krijgen hier zorg op maat door een intensieve samenwerking tussen sportartsen, radiologen en andere medisch specialisten die gespecialiseerd zijn in de sport. 

In 2021 is Wybren ook gestart bij de Bergman Clinics in Naarden. Bij de Bergman heeft hij alle mogelijkheden om zich volledig op de behandeling van uiteenlopende knieblessures en knieletsels te focussen. Samen met een team van specialisten leveren ze de best mogelijke zorg. 

In zowel het ziekenhuis als kliniek behandelt hij sporters van elk niveau. Van recreatieve sporters tot nationale en internationale topsporters.

Naast zijn werkzaamheden in de kliniek is hij ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hij neemt deel aan onder andere een multi-center voorste kruisband graft type studie en een multi-center voorste kruisband reconstructie versus repair studie. Hij heeft meerdere wetenschappelijke publicaties uitgebracht en werkt aan publicaties met dr. Robert LaPrade.

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Willy Brandtlaan 10
6716 RP Ede
Gelderland
Nederland

Contact

preloader