Dirk Jan Hofstee
Orthopedisch chirurg bij Noordwest Ziekenhuis Groep in Alkmaar
Dirk Jan hofstee is sinds 2012 werkzaam als orthopedisch chirurg en is gespecialiseerd in de behandeling van de knie met speciale aandacht voor de voorste kruisband blessure. Hij is werkzaam in het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.
Michael de Levie
Orthopedisch chirurg

Expertise top 5

Voorste kruisband (75-99)

Knieprothese (50-74)

Knieschijf instabiliteit (35-49)

Meniscus (50-74)

Artrose (100-149)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

86
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+12

Werkervaring sinds 2012
Over Dirk Jan Hofstee

Dirk Jan Hofstee studeerde in 2000 af als basisarts en startte de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Erasmus MC in Rotterdam en het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. De opleiding tot orthopedisch chirurg rondde Dirk Jan af aan het einde van 2010. In januari 2011 vertrok hij met mijn gezin naar Australië om zich verder te specialiseren op het gebied van botbreuken en letsel van de knie en voet/enkel in het Alfred Hospital. Sinds 2012 is hij werkzaam bij het Noordwest Ziekenhuisgroep.

Wat orthopedie voor hem een bijzonder vak maakt, is dat je het geheel goed kunt overzien. Hiermee bedoeld Dirk Jan dat een behandeling van een klacht vaak tot een concreet resultaat leidt. Een patiënt die na een voorste kruisband operatie na 9 maanden weer kan sporten bijvoorbeeld. Dat is mede een reden waarom hij zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van knieën, enkels en voeten.

Het aantrekkelijke van een groot ziekenhuis als Noordwest Ziekenhuisgroep is dat alle specialismen en ook alle orthopedische operaties worden uitgevoerd. Het is inspirerend om samen te werken met collega’s die met passie het allerbeste uit hun vak halen en volgens de laatste inzichten de beste behandeling bieden. 

Aandachtsgebieden:

  • knie: kijkoperaties, voorste kruisband, knieprothese, klachten van de knieschijf, klachten van knieprotheses, standscorrectie van het been
  • voet/enkel: kijkoperaties, slijtage, standsafwijkingen van de grote teen, platvoeten
Noordwest Ziekenhuis Groep
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar
Nederland

Contact

preloader