Jörgen van Hattem

Fysiotherapeut bij Fysiotherapie van Hattem in Maarssen

Jörgen van Hattem is fysiotherapeut en kniespecialist. Hij is werkzaam bij  Fysiotherapie van Hattem in Maarsen. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van de knie en voorste kruisband blessure.

Jörgen van Hattem

Fysiotherapeut

“Iedere patiënt is uniek “

Specialisme

Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

Werkervaring sinds 2000

Over kniespecialist Jörgen van Hattem

Jörgen van Hattem heeft jaren ervaring in de orthopedische (top)sportrevalidatie, waar de voorste kruisband centraal stond. Inmiddels is hij zijn eigen praktijk begonnen fysiotherapie van Hattem in Maarssen. De praktijk ligt centraal en in de omgeving van diverse sportaccommodaties (voetbal, hockey, korfbal en tennisvelden). Door de gunstige ligging behandelt hij nog steeds diverse sport gerelateerde knieklachten.

In 2000 behaalde Jörgen zijn diploma fysiotherapie. Vanaf de start van zijn loopbaan is hij de orthopedisch revalidatie ingerold en hier is de interesse voor de voorste kruisbandrevalidatie ontstaan. Van 2000 tot 2013 was hij werkzaam op het SMC-KNVB.

Gedurende zijn werkzaamheden voor de KNVB heeft hij intensief samengewerkt met orthopedisch chirurgen, sportartsen en andere specialisten. Bij de KNVB was de behandeling van de voorste kruisband bij (top)sporters jarenlang zijn core business.

Inmiddels is Jörgen van Hattem zijn eigen praktijk gestart in Maarssen. Zijn jarenlange ervaring zet hij met volle enthousiasme in om sporters met knie, enkel, heup en schouderklachten te helpen.

De behandelingen zijn elke keer weer anders, want elke persoon is anders. Hierbij wordt de behandeling zoveel mogelijk aangepast op de wensen van de cliënt. Stap-voor-stap vergroten we de mobiliteit. Vaak beginnen we op de behandeltafel en via gerichte (fitness)oefeningen kunnen we buiten op het sportveld belanden. Revalideren wordt pas een succes als fysiotherapeut en cliënt samen de schouders eronder zetten. Het is eigenlijk net als in een teamsport: samen zijn we sterker.

De transfer behandeltafel-fitness-veld is de rode draad in de praktijk. We proberen ons daarmee ook te onderscheiden. En niks is moeilijker dan de laatste fase van de revalidatie voor sporters. Wanneer kan en mag ik weer volledig aansluiten bij mijn sport…?

Contact