Bruce B. Fritz
fysiotherapeut bij Sportpraktijk Bruce Fritz in Haarlem
Bruce Fritz is sportfysiotherapeut en heeft zijn eigen Sportpraktijk in Haarlem. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van diverse knieklachten bij top- en breedte sporters (o.a. voorste kruisband blessure).
Michael de Levie
physical therapist

Expertise top 5

Sport gerelateerde klachten (100-149)

Knieschijf instabiliteit (15-24)

Voorste kruisband (15-24)

Multi bandletsel (25-34)

Meniscus ()

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

125
Sport gerelateerde klachten per jaar

Werkervaring

+20

Werkervaring sinds 2004
Over Bruce B. Fritz

Na het afronden van de opleiding aan het C.I.O.S. is Bruce sinds 2003 werkzaam als krachttrainer bij verschillende instituten, sportbonden en voor diverse topsporters. In het verleden heeft hij zelf een aantal jaar topsport bedreven als judoka. In deze tijd heeft hij de opleiding fysiotherapie met specialisatie sportrevalidatie en zijn Master of Science orthopedische manuele therapie afgerond.
Vanaf 2006 is Bruce werkzaam in zowel de medisch specialistische revalidatie in de tweede lijn als in de sportfysiotherapie. Hij is verantwoordelijk geweest voor de medische zorg voor diverse Rugbyteams, vechtsporters, powerlifters en later (kite)surfers op Nationaal, Europees en Wereldniveau. In 2009 heeft Bruce zijn eigen Sportpraktijk opgezet. Een fysiotherapiepraktijk voor (top)sporters waar hij al zijn kennis en netwerk heeft weten te bundelen.
Zijn specialisaties liggen bij trauma gerelateerd sportletsel aan de knie of schouder. Omdat hij meer dan 10 jaar “on-field” werkzaam is geweest, heeft hij veel revalidatieprocessen vanaf de eerste minuut van ontstaan tot het laatste moment van return to sports begeleid.
De diversiteit van sporters en gevraagde taken tijdens de sport, maken in zijn ogen ieder traject uniek. Zeker als het gaat om voorste kruisband trajecten, waarbij vele factoren van invloed kunnen zijn op het herstel. Er is in de ogen van Bruce dan ook geen gestandaardiseerd protocol wat er gedraaid kan worden. Los van het feit, dat er wel volgens de laatste evidentie gewerkt wordt.
Hij besteed waar nodig veel aandacht aan mentale gezondheid, zodat er fysiek optimaal en keihard getraind kan worden op de juiste intensiteit. Keihard werken is dan ook de minimale verwachting wat Bruce heeft van zijn sporter.
Bruce werkt graag samen met andere disciplines zoals orthopeden, sportpsychologen, sportartsen voedingsspecialisten en andere medisch specialisten om de “fundering” van de sporter zo stabiel mogelijk te krijgen en het herstel te optimaliseren.
Momenteel is Bruce docent aan de Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) waarbij hij onder andere de cursus krachttraining binnen de orthopedische revalidatie verzorgd. 

Sportpraktijk Bruce Fritz
Rutherfordstraat 25
2014KA Haarlem
Nederland

Contact

preloader