Jacco Zijl
Orthopedisch chirurg bij Orthoparc in Bosch en Duin
Jacco Zijl is orthopedisch chirurg en gespecialiseerd in de voorste kruisband behandeling. Hij is werkzaam bij Orthoparc in Bosch en Duin.
Michael de Levie
Orthopedic Surgeon

Expertise top 5

Voorste kruisband (>150)

Achterste kruisband (25-34)

Knieschijf instabiliteit (25-34)

Meniscus (>150)

Multi bandletsel (35-49)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

150
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+21

Werkervaring sinds 2003
Over Jacco Zijl

Jacco Zijl legde zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes af. Hij werd opgeleid tot Orthopaedisch Chirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en het Medisch Centrum Alkmaar. Sinds januari 2003 is hij lid van de maatschap Orthopaedie van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Jacco Zijl heeft zich binnen de Orthopedische Chirurgie volledig gespecialiseerd in de Sporttraumatologie/ sportgerelateerde aandoeningen. Met name bandreconstructies in en om de knie. Orthopedisch chirurg Jacco Zijl voert naast meer dan 150 voorste kruisband reconstructies per jaar, ook vele multi-ligamentaire reconstructies in de knie uit. Met name voor deze ingrepen en achterste kruisbandreconstructies, worden patienten uit andere ziekenhuizen naar Jacco verwezen.
Jacco Zijl is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA).
Hij functioneert onder andere als consulent voor FC. Utrecht, afdeling Topsportgeneeskunde UMC Utrecht, Koninklijke Nederlandse Tennisbond, Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, Koninklijke Nederlandse Handbalbond en de Nederlandse Ski Vereniging. Verder werkt hij samen met diverse regionale sportverenigingen.
Sinds 2010 bestaat de st. Antonius Sportsclinic. Hier zijn op de locatie Utrecht sportartsen, fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen werkzaam en kunnen zij vanuit de verschillende disciplines samen optimale zorg voor de sporter leveren.

Jacco Zijl geeft als orthopedisch chirurg al jaren onderwijs aan collega orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zowel nationaal als internationaal. Zo is hij o.a. faculty member voor de gevorderde knie cursussen vanuit de NVA en docent voor de cursus state of art knierevalidatie van het Nederlands Paramedisch instituut.
Vanuit deze rol, in combinatie met het voortdurend uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, is Jacco Zijl continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de sporter met een blessure; in het bijzonder de patient met bandletsel(s) aan de knie.
?Jacco Zijl is lid van de volgende beroepsorganisaties:
European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA)
Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)
International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS)
Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie (NVOT)
College voor Clubartsen en Consulenten (CCC)
Federatie voor Medisch Specialisten (FMS) 

Orthoparc
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
Nederland

Contact

preloader