Sportarts

Sportartsen

Guus Reurink

Sportarts

Guus Reurink is kniespecialist en werkzaam bij de Sportartsen groep.
Amsterdam
Sportartsen

Maarten Moen

Sportarts

Maarten Moen is kniespecialist en werkzaam bij de Bergman Clinics in Naarden
Naarden
Sportartsen

Linda van den Berg

Sportarts

Linda van den Berg is kniespecialist en werkzaam bij het Erasmus MC
Rotterdam

Guus Reurink

Sportarts

Sinds 2018 werk ik als sportarts in het OLVG, Amsterdam UMC en bij AFC Ajax. Op die manier kan ik drie aspecten van de sportgeneeskunde die ik leuk vind, combineren: poliklinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en topsportbegeleiding. In het OLVG behandel ik patiënten over de volle breedte van het vak, maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure dan wordt die vaak bij mij ingepland. In 2016 ben ik namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Verder zie ik relatief vaak inspanningsgerelateerde klachten. Naast sportarts ben ik ook bewegingswetenschapper en ben daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie. In het Amsterdam UMC locatie AMC heb ik een aanstelling voor wetenschappelijk onderzoek. In 2016 ben ik gepromoveerd op de behandeling van hamstringblessures bij sporters. Ik betrokken bij de begeleiding van meerdere promovendi die sportgeneeskundig onderzoek naar spierblessures, sportblessurepreventie en enkelartrose. Tevens heb ik een gespecialiseerde kinder-sportblessure-spreekuur op de kinderpolikliniek. Bij AFC Ajax doe ik de sportmedische begeleiding van de jeugdopleiding en de wedstrijdbegeleiding van jong Ajax.
Amsterdam

Maarten Moen

Sportarts

Al jaren werkzaam in zowel de topsport, als in de Bergman Kliniek in Naarden. In de topsport ben in ik momenteel werkzaam als chefarts van NOC*NSF en ben ik teamarts van de waterpolo mannen, waterpolo vrouwen, de ruiters en de worstelaars. In Naarden zie ik vooral overbelastingsklachten en sportletsels. Ik specialiseer me in de niet-operatieve behandeling van peesklachten en beginnende artrose. Hierbij kijk ik naar innovaties binnen de topsport en neem deze mee naar de dagelijkse praktijk in de kliniek.
Naarden

Linda van den Berg

Sportarts

dr. Linda van den Berg is sportarts bij de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam, waar zij academische zorg combineert met wetenschappelijk onderzoek. Als enige sportarts in Nederland richt zij zich volledig op kinderen. Zij ziet sportende kinderen met een blessure, zoals voorste kruisband letsels, kraakbeendefecten en groeigerelateerde klachten. Zij werkt hiervoor samen met de orthopedisch chirurgen in een multidisciplinair spreekuur. Daarnaast doet zij onderzoek naar, en begeleid kinderen met een chronische ziekte om ondanks hun ziekte toch actief te zijn en/of te sporten.
Rotterdam