Over ons

Missie 

Iedere cliënt verdient de best mogelijke zorg. Dat doet The KneeClub door de cliënt van goede informatie te voorzien en wegwijs te maken in het zorglandschap van therapeuten en artsen.

Visie

The KneeClub is een informatief platform voor cliënten over de meest voorkomende knieklachten. Door het delen van informatie, blogs, podcast, ervaringsverhalen en meer kan de cliënt zijn of haar knieklacht de baas. 

Het team

Michael de Levie, Matthijs van Keulen en Mathijs van der Meer vormen samen The KneeClub

The KneeClub

The KneeClub is primair opgezet om cliënten te informeren over hun knieklacht, het vinden van een kniespecialist en/of het selecteren van een geschikt trainingsprogramma. 

De trainingsprogramma’s:

  • Preventie
  • Performance
  • Knierevalidatie
  • Kniefit & Actief


De knie kan buigen en strekken en is hierdoor niet per definitie een ingewikkeld gewricht. Daarom was de gedachten voorheen dat alleen het trainen van de bovenbeenspieren voldoende was. De krachten en energie die de knie moet verwerken tijdens bewegingen zijn groot. Hoe het lichaam en de knie dit doen, kan alleen door de knie te beschouwen als een radartje in een complex uurwerk van aan elkaar geschakelde bewegingen. Hierbij geldt dat de keten van bewegen zo sterk is als de zwakste schakel. Op basis van dit principe zijn onze trainingsprogramma’s opgebouwd.

Het team

The KneeClub is een informatief platform bedacht en opgezet door Michael de Levie, Mathijs van der Meer en Matthijs van Keulen. Het zijn sportfysiotherapeuten en Mathijs is ook bewegingswetenschapper. Alle drie werken inmiddels meer dan 15 jaar in de knierevalidatie. Behalve in de praktijk bij FysioHolland (Amsterdam en Utrecht) en Sport Medisch Centrum Amsterdam werken ze ook op de kniepoli samen met de orthopedisch chirurg (OLVG dr. Mutsaerts, Bergman dr. Engelsma en Sint Antonius dr. Zijl.

The Club

Michael de levie

Sportfysiotherapeut

Michael de Levie is kniespecialist en sportfysiotherapeut bij FysioHolland.
The Club

Mathijs van der Meer

Fysio/bewegingswetenschapper

Mathijs van der Meer is kniespecialist en fysiotherapeut bij FysioHolland Utrecht.
Matthijs van Keulen kniespecialist Amsterdam

Matthijs van Keulen

Sportfysiotherapeut

Matthijs van Keulen is kniespecialist en fysiotherapeut bij het SMC Amsterdam

Michael de levie

Sportfysiotherapeut

Michael de Levie is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland in Amsterdam. Michael draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG. Naast Michael de Levie zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is hij voorzitter van de kenniskring knie voor FysioHolland. In 2007 behaalde Michael de Levie zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Michael zijn passie voor knierevalidatie en sport. In 2011 gaat Michael samenwerken met Jules Alberga, die zijn de gedrevenheid voor het vak en vaardigheden aan hem heeft bijgebracht. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub en Kniepedia ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt. Michael is de bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Amsterdam

Mathijs van der Meer

Fysio/bewegingswetenschapper

Mathijs van der Meer is fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent fysiotherapie. Bij FysioHolland Medicort heeft Mathijs zich ontwikkeld tot kniespecialist en begeleidt hij mensen bij hun knierevalidatie. Bij SportsClinic werkt Mathijs nauw samen met de orthopeden en sportartsen van het Sint. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Daarnaast is Mathijs medevoorzitter van de kenniskring knie binnen FysioHolland en werkt hij als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Mathijs vindt het belangrijk om met persoonlijke aandacht aan te sluiten bij ieder zijn individuele revalidatiedoelen en behoeften. Met behulp van wetenschappelijke kennis en praktische ervaring ambieert Mathijs een succesvolle revalidatie en optimale begeleiding voor iedereen. The Knee Club draagt bij aan deze ambitie. Mathijs is mede bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Utrecht

Matthijs van Keulen

Sportfysiotherapeut

Matthijs van Keulen sportfysiotherapeut kniespecialist en eindverantwoordelijke tav knierevalidatie bij sportmedisch centrum Amsterdam. Matthijs draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG en met dr Engelsma in de Bergman kliniek. Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is Matthijs van Keulen nog bezig met een master sport fysiotherapie aan de SOMT. In 2005 behaalde Matthijs zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Matthijs zijn passie voor de knierevalidatie en sport. Waarna hij zich snel specialiseerde in knierevalidatie en met als focus de kruisband problematiek. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt. Matthijs is mede bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Amsterdam
nl_NLNL