Onze visie en missie 

“Wat heb ik?” is één van de eerste vragen die mensen zichzelf stellen wanneer ze last hebben van hun knie. Met de tool ” wat heb ik” kan je snel en makkelijk achterhalen welke knieklacht het best overeenkomst bij jouw situatie. Vervolgens vind je met één klik de specialist voor jouw probleem. 

Bij The KneeClub kan je ook terecht voor oefenprogramma’s.
– Performance
– Hersel
– Preventie
– Kniefit & actief

The KneeClub is primair een platform voor de cliënten die zich willen verdiepen in hun knieklacht, maar ook op zoek zijn naar een specialist.

Het tweede doel is om een kwalitatief netwerk van specialisten bij elkaar te brengen. Behalve vindbaar zijn voor cliënten is met elkaar netwerken, verwijzen en laagdrempelig kennis en kunde delen het uitgangspunt.

 

 

“Wat zijn goede oefeningen voor het versterken van beenspieren?”
De knie benaderen als een op zichzelf staand gewricht is een klassieke denkwijze. Alles wordt anders als de knie wordt beschouwd als een tandwieltje in een uitgebreid rad van bewegende onderdelen. Het lichaam functioneert als één geheel en moet dan ook op deze manier benaderd worden. ​Alleen de spieren trainen rondom de knie is dus onvoldoende.

De oefenprogramma’s zijn met de grootste zorg samengesteld om enerzijds de kans op een knieblessure te verkleinen en anderzijds sportperformance te verbeteren. Daarnaast bieden we gerichte oefenprogramma’s om knieklachten te verminderen en je te ondersteunen in je revalidatie.“Wat moet ik eten na mijn operatie
om fit te worden?”

De 4 pijlers voor sterke knieën

Wil jij van je knieklachten af en deskundige begeleiding tijdens jouw knierevalidatie?

Herstellen doe je bij The KneeClub niet alleen. Een club van ambitieuze specialisten staan voor je klaar. 

Welkom bij de The Kneeclub!

De KneeClub

De bedenkers en oprichters van de club.
The Club

Michael de levie

Sportfysiotherapeut

Michael de Levie is kniespecialist en sportfysiotherapeut bij FysioHolland.
The Club

Mathijs van der Meer

Fysio/bewegingswetenschapper

Mathijs van der Meer is kniespecialist en fysiotherapeut bij FysioHolland Utrecht.
The Club

Matthijs van Keulen

Sportfysiotherapeut

Matthijs van Keulen is kniespecialist en fysiotherapeut bij het SMC Amsterdam

Michael de levie

Sportfysiotherapeut

Michael de Levie is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland in Amsterdam. Michael draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG. Naast Michael de Levie zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is hij voorzitter van de kenniskring knie voor FysioHolland. In 2007 behaalde Michael de Levie zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Michael zijn passie voor knierevalidatie en sport. In 2011 gaat Michael samenwerken met Jules Alberga, die zijn de gedrevenheid voor het vak en vaardigheden aan hem heeft bijgebracht. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub en Kniepedia ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt. Michael is de bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Amsterdam

Mathijs van der Meer

Fysio/bewegingswetenschapper

Mathijs van der Meer is fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent fysiotherapie. Bij FysioHolland Medicort heeft Mathijs zich ontwikkeld tot kniespecialist en begeleidt hij mensen bij hun knierevalidatie. Bij SportsClinic werkt Mathijs nauw samen met de orthopeden en sportartsen van het Sint. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Daarnaast is Mathijs medevoorzitter van de kenniskring knie binnen FysioHolland en werkt hij als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Mathijs vindt het belangrijk om met persoonlijke aandacht aan te sluiten bij ieder zijn individuele revalidatiedoelen en behoeften. Met behulp van wetenschappelijke kennis en praktische ervaring ambieert Mathijs een succesvolle revalidatie en optimale begeleiding voor iedereen. The Knee Club draagt bij aan deze ambitie. Mathijs is mede bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Utrecht

Matthijs van Keulen

Sportfysiotherapeut

Matthijs van Keulen sportfysiotherapeut i.o. kniespecialist en eindverantwoordelijke tav knierevalidatie bij sportmedisch centrum Amsterdam. Matthijs draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG en met dr Engelsma in de Bergman kliniek. Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is Matthijs van Keulen nog bezig met een master sport fysiotherapie aan de SOMT. In 2005 behaalde Matthijs zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Matthijs zijn passie voor de knierevalidatie en sport. Waarna hij zich snel specialiseerde in knierevalidatie en met als focus de kruisband problematiek. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt. Matthijs is mede bedenker en oprichter van The KneeClub en KniePedia.
Amsterdam

Michael de Levie, Matthijs van Keulen en Mathijs van der Meer zijn met ruim 15 jaar ervaring in de knierevalidatie kniespecialisten te noemen. Met deze website willen wij de knierevalidatie in Nederland naar een hoger niveau brengen door onze kennis en kunde te delen.  De gevolgen van een knieblessure op de kort en langer termijn kunnen groot zijn. Daarom ligt de focus bij The Kneeclub op preventie en performance. Een knieletsel voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

 

De leden

De mensen die ons ondersteunen bij de opbouw, onderhoud van de site en het verwerken van de content.
Members

Laurie Weber

Content creator/manager

Laurie Weber is fysiotherapeut en content manager bij The KneeClub

Laurie Weber

Content creator/manager

Laurie Weber behaalde in 2020 haar bachelor fysiotherapie. Laurie is geboren en opgegroeid in Luxemburg. Vanaf haar jeugd speelt ze basketbal en kwam uit voor de nationale selectie. Op haar 15de scheurde ze zelf haar kruisband, waardoor haar interesse voor fysiotherapie ontstond en specifiek voor de knie. Laurie is trots om deel uit te mogen maken van The KneeClub. Het biedt haar kansen om samen te werken met kniespecialisten, te leren en verder te ontwikkelen als fysiotherapeut. Laurie Weber is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van content en het onderhouden van de social media
Amsterdam