Orthopedisch chirurgen

Eduard Mutsaerts

Orthopedisch chirurg

Eduard Mutsaerts is kniespecialist en werkzaam in het OLVG ziekenhuis.
Amsterdam
Orthopedisch chirurgen

Duncan Meuffels

Orthopedisch chirurg

Duncan Meuffels is kniespecialist en werkzaam in het Erasmus MC.
Rotterdam
Orthopedisch chirurgen

Niels Baas

Orthopedisch chirurg

Niels Baas is kniespecialist en werkzaam in de Bergman Clinics in Rijswijk.
Rijswijk
Orthopedisch chirurgen

Aernout Zuiderbaan

Orthopedisch chirurg

Aernout Zuiderbaan is kniespecialist en werkzaam bij Medische Kliniek Velsen.
Velsen-noord

Eduard Mutsaerts

Orthopedisch chirurg

Sinds 2009 ben ik werkzaam als orthopeed. Na anderhalf werkzaam te zijn geweest in het Centraal Militair Ziekenhuis de overstap gemaakt naar het OLVG. Vanaf dat moment ben ik me gaan richten op de kniepathologie. Door me te richten op de knie behandel ik patiënten met allerlei typen aandoeningen gevarieerd van aangeboren aandoeningen, sportletsels en slijtage (artrose). Door de opgebouwde ervaring behandel ik samen met een ervaren team steeds meer complexe casuïstiek. Uiteindelijk is het doel iedereen weer op een zo hoog mogelijk niveau zelfstandig te kunnen laten bewegen.
Amsterdam

Duncan Meuffels

Orthopedisch chirurg

dr. Duncan Meuffels is sportorthopeed bij het Universitair Sport Medisch Centrum en traumatologisch chirurg werkzaam bij de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam, waar hij academische zorg combineert met wetenschappelijk onderzoek. Zijn specifieke aandachtsgebied is traumatische letsels van de knie en hij is hoofd van het Centrum voor Complexe Knie Instabiliteit. Hij is orthopedisch consulent voor een aantal BVO’s en professionele dans gezelschappen in binnen- en buitenland. In 2011 promoveerde hij met zijn proefschrift getiteld “Novel Insights in Anterior Cruciate Ligament Injruy” en inmiddels loopt er een onderzoekslijn in het Erasmus MC met 5 promovendi voor deze letsel.
Rotterdam

Niels Baas

Orthopedisch chirurg

Als één van de eersten in NL uitsluitend en alleen bezig met de knie sinds 2003. Opleiding in OLVG genoten door oa Cor vd Hart. Werkzaam geweest in Flevoziekenhuis (2003-2008), HagaZiekenhuis (2009-2016) en Bergman Cinics Rijswijk (2017-nu) Werkzaam in een maatschap van 13, allemaal dedicated in 1 of max 2 gewrichten. Naast alle typen knieprothesen en de revisies daarvan, besteed ik mijn aandacht aan bandreconstructies van de knie. Consulent van oa Olympisch NL Team, Politie, NL Hockey
Rijswijk

Aernout Zuiderbaan

Orthopedisch chirurg

Dr. H.A. (Aernout) Zuiderbaan is orthopedisch chirurg en heeft zich volledig gespecialiseerd in de verschillende aandoeningen en behandelingen van de knie. In 2012 behaalde hij zijn artsexamen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het jaar daarop werkte hij voor het Hospital for Special Surgery in New York; ’s werelds grootste orthopedische ziekenhuis. Daar verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek naar robot gestuurde knieprothesiologie en voorste kruisband rupturen samen met de internationaal bekende kniechirurg dr. A.D. Pearle. Dit heeft onder andere geleid tot de promotie van dr Zuiderbaan over robot gestuurde knieprothesiologie. In het Spaarne Gasthuis, de Noordwest Ziekenhuisgroep en het Universitair Medisch Centrum Utrecht werd hij van 2014 tot en met 2019 opgeleid tot orthopedisch chirurg. Om zich volledig toe te leggen op de kniechirurgie voltooide hij vervolgens een tweetal fellowships in dit deelgebied van de orthopedie. Het eerste fellowship was gericht op de complexe knie prothesiologie in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar. Het tweede fellowship was gericht op de behandeling van knieletsels bij topsporters. Deze ervaring deed hij op onder leiding van de internationaal gerenommeerde sportchirurg dr. Andy Williams in de Fortius Clinic te Londen, waar de spelers van Chelsea Football Club en andere Engelse Premier League clubs worden behandeld. Sinds 2020 is dr. Zuiderbaan werkzaam als orthopedisch chirurg in Medische Kliniek Velsen. Binnen het team van 4 orthopedisch chirurgen richt hij zich volledig op de kniechirurgie. Hij behandelt zowel (top)sporters met letsels van de knie als patiënten met slijtage van de knie.
Velsen-noord