Robert-Jan de Vos
Sportarts bij Erasmus MC Universitair Medisch Centrum in Rotterdam
Robert Jan de Vos is sinds 2014 sportarts en werkzaam op de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde in het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van peesklachten.
Michael de Levie
Sportarts

Expertise top 5

Peesklachten (100-149)

Sport gerelateerde klachten (>150)

Overbelastingsklachten (>150)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

125
Peesklachten per jaar

Werkervaring

+14

Werkervaring sinds 2010
Over Robert-Jan de Vos

Robert Jan de Vos is in 2014 gespecialiseerd als sportarts en werkzaam op de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde in het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum. Als coördinator van het Centrum voor Peesaandoeningen ziet hij wekelijks mensen met peesblessures. Hierbij werkt hij nauw samen met verschillende specialisten. Uitgangspunt is dat we mensen met blessures weer zo optimaal mogelijk aan het bewegen en sporten krijgen. Een gepersonaliseerde aanpak staat daarin centraal.

In 2021 is Robert Jan benoemd toe associate professor (universitair hoofddocent) aan het Erasmus MC. Mijn wetenschappelijke loopbaan is gericht op het verbeteren van preventie en behandeling van sportblessures, met een specifieke focus op preventie en behandeling van peesblessures (tendinopathieën). 

Hij heeft meer dan 70 internationale wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en leid een internationaal consortium dat is gericht op het verbeteren van behandeling van mensen met achillespeesklachten. Momenteel is hij associate editor voor de British Journal of Sports Medicine. Robert Jan heeft 2 promovendi begeleid en momenteel begeleid hij 6 promovendi bij wetenschappelijke projecten op het gebied van preventie en behandeling van sportblessures. 

Hij geeft lezingen op grote sportgeneeskunde congressen, zoals het ESSKA-congres (Amsterdam, 2014), het Barça Sports Medicine congres (Barcelona, 2019) en het Deense Sportskongres (Kopenhagen, 2020). Hij heeft onlangs in samenwerking met Stichting Erasmus MC een stichting voor sportblessures opgericht. Zijn missie is om de preventie en behandeling van chronische tendinopathieën te verbeteren met behulp van een gepersonaliseerde geneeskundebenadering. Naast het leveren van sportzorg, het coördineren van wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs aan studenten en collega specialisten, is hij als consulent verbonden aan betaald voetbal organisatie SBV Excelsior Rotterdam. Bij deze club heeft hij de afgelopen 7 jaar als clubarts gefungeerd. 

Erasmus MC Universitair Medisch Centrum
Dr. Molewaterplein 40
3015 G Rotterdam
Nederland

Contact

preloader