Guus Reurink
Sportarts bij De Sportartsengroep, OLVG west in Amsterdam
Guus Reurink werkt sinds 2018 als sportarts in het OLVG en UMC in Amsterdam en bij AFC Ajax. Hij is gespecialiseerd in sportgerelateerde knieklachten
Michael de Levie
Sportarts

Expertise top 5

Overbelastingsklachten (100-149)

Groeipijn (50-74)

Sport gerelateerde klachten (50-74)

Peesklachten (50-74)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

125
Overbelastingsklachten per jaar

Werkervaring

+13

Werkervaring sinds 2011
Over Guus Reurink

Guus Reurink werkt sinds 2018 als sportarts in het OLVG, Amsterdam UMC en bij AFC Ajax. Op die manier kan hij drie aspecten van de sportgeneeskunde die hij leuk vind, combineren: poliklinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en topsportbegeleiding. 

In het OLVG behandelt Guus patiënten over de volle breedte van het vak, maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure dan wordt die vaak bij hem ingepland. In 2016 is hij namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Verder ziet hij relatief vaak inspanningsgerelateerde klachten. 

Naast sportarts is hij ook bewegingswetenschapper en is daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie. In het Amsterdam UMC locatie AMC heeft hij een aanstelling voor wetenschappelijk onderzoek. In 2016 is hij gepromoveerd op de behandeling van hamstringblessures bij sporters. 

Hij betrokken bij de begeleiding van meerdere promovendi die sportgeneeskundig onderzoek naar spierblessures, sportblessurepreventie en enkelartrose. Tevens heeft hij een gespecialiseerde kinder-sportblessure-spreekuur op de kinderpolikliniek. Bij AFC Ajax doet hij de sportmedische begeleiding van de jeugdopleiding en de wedstrijdbegeleiding van jong Ajax. 

De Sportartsengroep, OLVG west
Jan Tooropstraat 164
1061AE Amsterdam
Nederland

Contact

preloader