Specialist Simone van der Bijl

Simone van der Bijl
Psycholoog
Psychologist
Simone van der Bijl is sport- en prestatiepsychologie en is als mental performance coach werkzaam voor- en eigenaar van "Mind for Succes" en partner van NL Sportpsycholoog. Ze is werkzaam in Amsterdam Zuid Oost
Specialisme
Angst en stress (35-49 )
Anxiety and Stress (35-49 )
Overige vaardigheden
Psychosomatische knieklachten (25-34)
Psychosomatic (25-34)
Sport gerelateerde klachten (25-34)
Sport injury (25-34)
Mental performance coaching (25-34)
Mental performance coaching (25-34)
Werkervaring
14  jaar
Aantal patiënten per jaar
Over
Simone van der Bijl

Simone van der Bijl heeft een achtergrond in de sport- en prestatiepsychologie en is als mental performance coach werkzaam voor- en eigenaar van 'Mind for Success' en partner van NLsportpsycholoog. Ze is tevens werkzaam als (psycho)trauma psycholoog en werkt met technieken als cognitieve gedragstherapie, EMDR, bokscoaching, mindfulness, positieve psychologie en lichaamsgericht.

Simone gelooft dat het neerzetten van je ultieme (sport) prestatie, het winnen van je mentale battle is. Het sleutelwoord hierbij is stress. Zonder stress kun je je grenzen niet opzoeken en geen prestaties leveren, wanneer je geen ontspanning tegenover stress zet raak je overtraind/ burn-out en bij een overload aan stress kun je getraumatiseerd raken. Diezelfde mentale battle en/of stressklachten zien we terug bij het hebben van blessures, (chronische) pijn of wanneer je in een revalidatietraject terecht komt.

Hoe je met tegenslagen omgaat heeft een grote invloed op het (herstel)proces en de uitkomst van je (fysieke) behandeling. Vaak zien we dat sporters die zwaar geblesseerd raken (bv. kruisband scheuren) bang worden om weer te bewegen zoals ze vroeger deden- of ze verliezen de hoop dat het echt helemaal goed komt. In veel gevallen heeft ook het moment van geblesseerd raken (onbewust) een grote impact op de sporter en zijn/haar zelfvertrouwen. Natuurlijk wil je van deze angst af en stressvrij kunnen bewegen, een mental performance coach is daarbij niet te missen. Om jouw weer gezond en krachtig in het leven te laten staan maak ik gebruik van technieken zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, visualisaties en dergelijke. Visualisatie kunnen we tevens inzetten om bv. performance- of krachtverlies tegen te gaan tijdens het revalidatieproces.

Herken jij jezelf in één van de volgende vraagstukken? 

  • Blijft het moment van geblesseerd raken in je hoofd terugkomen?
  • Merk je dat de stress je teveel wordt?
  • Dat je onrustig wordt omdat je (tijdelijk) niet meer kan doen wat je wilt? 
  • Wil jij je techniek, kracht en dergelijke blijven trainen ondanks je revalidatieproces?
  • Lukt het niet meer om vrij te bewegen?
  • Wil je beter leren presteren (onder druk)?
  • Van stress je vriend maken? 
  • Of heb je behoefte aan meer veerkracht, zelfvertrouwen of zelfcompassie?

Neem dan contact me op en laat me je helpen in het neerzetten van jouw (top)prestatie. (ook werkzaam in Bussum op de Eslaan 7)


”Train Jouw Mind for Success, Win je mentale battle, zet Kracht achter jouw prestaties.”

Simone van der Bijl She also works as a (psycho)trauma psychologist and works with techniques such as cognitive behavioral therapy, EMDR, boxing coaching, mindfulness, positive psychology and body-oriented.

Mind for Success
Hogehilweg 20 ,
1101CD Amsterdam

Nederland