Specialist Jörgen Van Hattem

Jörgen Van Hattem
Fysiotherapeut
Physiotherapist
Iedere patiënt is uniek
Every patient is unique
Specialisme
Voorste kruisband (ACL) (15-24 )
Anterior cruciate ligament (ACL) (15-24 )
Overige vaardigheden
Peesklachten (15-24)
Tendon injury (15-24)
Multi bandletsel (15-24)
Multi ligament (15-24)
Artrose (25-34)
Osteoartritis (25-34)
Achterste kruisband (PCL) ()
Posterior cruciate ligament (PCL) ()
Werkervaring
24  jaar
Aantal patiënten per jaar
Over
Jörgen Van Hattem

Jorgen van Hattem heeft jaren ervaring in de orthopedische (top)sportrevalidatie, waar de voorste kruisband centraal stond. Inmiddels is hij zijn eigen praktijk begonnen fysiotherapie van Hattem in Maarssen. De praktijk ligt centraal en in de omgeving van diverse sportaccommodaties (voetbal, hockey, korfbal en tennisvelden). Door de gunstige ligging behandelt hij nog steeds diverse sport gerelateerde knieklachten. 


In 2000 behaalde Jorgen zijn diploma fysiotherapie. Vanaf de start van zijn loopbaan is hij de orthopedisch revalidatie ingerold en hier is de interesse voor de voorste kruisbandrevalidatie ontstaan. Van 2000 tot 2013 was hij werkzaam op het SMC-KNVB.

 

Gedurende zijn werkzaamheden voor de KNVB heeft hij intensief samengewerkt met orthopedisch chirurgen, sportartsen en andere specialisten. Bij de KNVB was de behandeling van de voorste kruisband bij (top)sporters jarenlang zijn core business.

Inmiddels is Jorgen van Hattem zijn eigen praktijk gestart in Maarssen. Zijn jarenlange ervaring zet hij met volle enthousiasme in om sporters met knie, enkel, heup en schouderklachten te helpen. 

De behandelingen zijn elke keer weer anders, want elke persoon is anders. Hierbij wordt de behandeling zoveel mogelijk aangepast op de wensen van de cliënt. Stap-voor-stap vergroten we de mobiliteit. Vaak beginnen we op de behandeltafel en via gerichte (fitness)oefeningen kunnen we buiten op het sportveld belanden. Revalideren wordt pas een succes als fysiotherapeut en cliënt samen de schouders eronder zetten. Het is eigenlijk net als in een teamsport: samen zijn we sterker.

De transfer behandeltafel-fitness-veld is de rode draad in de praktijk. We proberen ons daarmee ook te onderscheiden. En niks is moeilijker dan de laatste fase van de revalidatie voor sporters. Wanneer kan en mag ik weer volledig aansluiten bij mijn sport…?

Jörgen Van Hattem
J homan van der heideplein 88,
3604DK Maarssen

Nederland