Specialist Wouter van Goeverden

Wouter van Goeverden
Fysiotherapeut
Physiotherapist
De revalidatie na (multi-ligamentair) knieletsel is fysiek en mentaal een loodzware uitdaging en verdient een optimale begeleiding op alle vl
Rehabilitation after (multi-ligamentary) knee injury is a physically and mentally tough challenge and deserves optimal guidance in all aspects.
Specialisme
Multi bandletsel (35-49 )
Multi ligament (35-49 )
Overige vaardigheden
Achterste kruisband (PCL) (15-24)
Posterior cruciate ligament (PCL) (15-24)
Knieschijfklachten (15-24)
Patellofemoral pain syndrome (15-24)
Meniscus (75-99)
Meniscus (75-99)
Voorste kruisband (ACL) (75-99)
Anterior cruciate ligament (ACL) (75-99)
Werkervaring
13  jaar
Aantal pati├źnten per jaar
Over
Wouter van Goeverden
Sinds de start van zijn bachelor Fysiotherapie (Hogeschool Utrecht) is Wouter al geïnteresseerd in sportblessures en specifieker de onderste extremiteit. Na stages in sport-orthopedische 1e lijns praktijken is hij 11 jaar geleden gestart bij Fysiotherapie Utrecht Oost. Daarna heeft hij in 2018 de masteropleiding sportfysiotherapie (MPTS) afgerond aan de Avans+ in Breda.

Zowel tijdens zijn opleiding als werkzaam als fysiotherapeut is Wouter betrokken geweest bij verschillende sportteams (volleybal en hockey) uitkomend op nationaal niveau in Nederland. In de dagelijks praktijk van Fysiotherapie Utrecht Oost, een specialistisch centrum voor sport en orthopedie, is hij betrokken bij het volledige revalidatieproces van (multi-ligamentair) knieletsel. Daarbij is er specifieke aandacht voor de sportspecifieke eindfase en daarmee return to play criteria voor terugkeer tot sport. In het revalidatieproces heeft hij binnen de praktijk zorg gedragen voor gestructureerde (tussentijdse) evaluaties dmv FDO's (krachttesten, hoptesten, vragenlijsten).

Daarnaast wordt hij ingeschakeld bij de begeleiding van stagnerende danwel moeizaam verlopende revalidatietrajecten. Vanuit zijn expertise is hij actief bij kniecursussen en symposia en betrokken bij de sportpoli knie van het Diakonessenhuis.

Dannenburg fysiotherapie BV
Schepenensingel 31,
3404 ES IJsselstein

Nederland