Specialist Yde Engelsma

Yde Engelsma
Orthopedisch chirurg
Orthopedic surgeon
Yde Engelsma is orthopeed en gespecialiseerd in sportletsels en de behandeling van de knie en voorste kruisband. Hij is werkzaam in de Bergman Kliniek in Naarden.
Yde Engelsma is an orthopedist and specializes in sports injuries and the treatment of the knee and anterior cruciate ligament.
Specialisme
Voorste kruisband (ACL) (>150 )
Anterior cruciate ligament (ACL) (>150 )
Overige vaardigheden
Sport gerelateerde klachten (>150)
Sport injury (>150)
Meniscus (>150)
Meniscus (>150)
Multi bandletsel (50-74)
Multi ligament (50-74)
Werkervaring
12  jaar
Aantal patiƫnten per jaar
Over
Yde Engelsma

Yde Engelsma is orthopeed en gespecialiseerd in sportletsels en de behandeling van knie en schouder-aandoeningen. Hierbij is het is de uitdaging om mensen weer zo goed mogelijk aan het bewegen en sporten te krijgen. Vaak is er een goede samenwerking nodig met de fysiogtherapeut en voor de operaties wordt veel gebruik gemaakt van arthroscopische technieken (kijkoperaties).

Een gescheurde voorste kruisband heeft veel impact voor sporters; sporten gaat vaak niet meer en een revalidatie kost veel tijd, maar daarnaast heeft het vaak ook impact in het dagelijks leven. Er is veel ontwikkeling in de mogelijkheden en technieken om alles zo goed mogelijk te herstellen en om zo ook op langere termijn zo veel mogelijk te kunnen met de knie. Dit is elke keer weer een behandeling op maat en dit is afhankelijk van de letsels, maar ook van de individuele (sport-)wensen.

Na het voltooien van de studie geneeskunde in Groningen heeft hij met een onderzoek naar schouderinstabiliteit de basis gelegd voor zijn huidige specialisaties. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij afgerond in 2012 en daarna heeft hij in het OLVG, gevolgd door een fellowship traumatologie en sportorthopedie in Adelaide, Australiƫ. Na terugkomst in Nederland heeft hij zich volledig toegelegd op sportletsels en arthroscopische chirurgie.

Vanaf 2014 tot 2016 gewerkt bij Medinova en Orthopedium in de Rotterdam regio. Vanaf eind 2016 is hij werkzaam bij de Bergman kliniek in Naarden; hier heeft hij zich verder toegelegd op de sportletsels en arthroscopische chirurgie.

Yde Engelsma is an orthopedist The challenge is to get people to exercise and exercise as best as possible again. Good cooperation with the physiotherapist is often required and arthroscopic techniques (keyhole operations) are often used for the operations.

Bergman Clinics
Rijksweg 69,
1411GE Naarden

Nederland