Specialist Duncan Meuffels

Duncan Meuffels
Orthopedisch chirurg
Orthopedic surgeon
Duncan Meuffels is sportorthopeed bij het Universitair Sport Medisch Centrum. Hij is als traumatologisch chirurg werkzaam bij de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam.
Duncan Meuffels is a sports orthopedist at the University Sports Medical Center.
Specialisme
Voorste kruisband (ACL) (100-149 )
Anterior cruciate ligament (ACL) (100-149 )
Overige vaardigheden
Achterste kruisband (PCL) (15-24)
Posterior cruciate ligament (PCL) (15-24)
Sport gerelateerde klachten (>150)
Sport injury (>150)
Meniscus (50-74)
Meniscus (50-74)
Multi bandletsel (50-74)
Multi ligament (50-74)
Werkervaring
20  jaar
Aantal patiënten per jaar
Over
Duncan Meuffels

Duncan Meuffels is sportorthopeed bij het Universitair Sport Medisch Centrum en is als traumatologisch chirurg werkzaam bij de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam. Hier combineert hij  academische zorg met wetenschappelijk onderzoek. Zijn specifieke aandachtsgebied is traumatische letsels van de knie en hij is hoofd van het Centrum voor Complexe Knie Instabiliteit.

Duncan is orthopedisch consulent voor een aantal BVO’s en professionele dans gezelschappen in binnen- en buitenland. In 2011 promoveerde hij met zijn proefschrift getiteld “Novel Insights in Anterior Cruciate Ligament Injruy” en inmiddels loopt er een onderzoekslijn in het Erasmus MC met 5 promovendi voor deze letsels. 

Duncan Meuffels is a sports orthopedist Here he combines academic care with scientific research. In 2011 he obtained his PhD with his thesis entitled “Novel Insights in Anterior Cruciate Ligament Injruy” and there is now a research line underway at Erasmus MC with 5 PhD students for these injuries.

Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 40,
3015GD Rotterdam

Nederland