Specialist Leon Meijer

Leon Meijer
Fysiotherapeut
Physiotherapist
Leon Meijer is onderdeel van het kniesportief team van Fysiosportief uit Groningen. Hij is fysiotherapeut, kniespecialist en gespecialiseerd in de behandeling van de knie en voorste kruisband blessure.
Leon Meijer is part of the knee sports team of Fysiosportief from Groningen.
Specialisme
Voorste kruisband (ACL) (35-49 )
Anterior cruciate ligament (ACL) (35-49 )
Overige vaardigheden
Achterste kruisband (PCL) (15-24)
Posterior cruciate ligament (PCL) (15-24)
Knieschijf instabiliteit (35-49)
Patella luxation (35-49)
Sport gerelateerde klachten (>150)
Sport injury (>150)
Multi bandletsel ()
Multi ligament ()
Werkervaring
20  jaar
Aantal patiënten per jaar
Over
Leon Meijer

Leon Meijer is per 1 februari 2015 maatschapslid geworden binnen fysiosportief Groningen, het expertise centrum rondom de knie. Leon Meijer is in 2007 fysiotherapie gaan studeren in Groningen en na zijn studie direct begonnen als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar zijn focus lag op (top)sport. Na zijn reguliere opleiding tot fysiotherapeut, heeft hij de master opleiding sportfysiotherapie afgerond bij Avans+ (MPTS). De keuze voor de master was niet lastig voor Leon Meijer omdat hij zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als wel onderwijs. Dit paste ook erg goed binnen zijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, alwaar hij 6 jaar met veel plezier heeft gewerkt.

Inmiddels heeft Leon een enorm groot netwerk opgebouwd binnen de gehele breedte van de sportgeneeskunde. Op het Sportmedisch Centrum kon hij zich richten op het behandelen en revalideren van zowel breedte- als topsporters. Hij creëerde daar mogelijkheden om een ideale sportfysiotherapeutische situatie neer te zetten. Goede, efficiënte en onderbouwde zorg! Twee van zijn aandachtspunten waren/zijn de revalidatie van voorstekruisband en de schouderinstabiliteit. Een door Leon opgezet project was onder andere de voorstekruisband school. Revalideren in groepjes op een individueel schema met als insteek dat patiënten van elkaar konden ervaren/leren onder supervisie van Leon werkend naar een veilige terugkeer binnen hun sport. 

De passie en uitdaging van Leon binnen de sportfysiotherapie bestaat uit het begeleiden van de sporter van A tot Z. Hij is pas tevreden als de sporter zijn activiteiten weer kan uitvoeren op zijn oude niveau of zelfs hoger.Naast zijn werkzaamheden als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook medisch coördinator van diverse sportverenigingen zoals het RTC Judo Groningen. 

Leon werkt in zeer nauwe samenwerking met specialisten (orthopeden, sportartsen en traumachirurgen). Eén keer per maand heeft hij een gezamenlijk spreekuur met orthopeed Reinoud Brouwer in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Samenwerken is voor hem een absolute pre binnen de sportgezondheidszorg. Goede samenwerking draagt immers concreet bij aan het resultaat van de behandeling van de patiënt! De visie van Leon Meijer luidt dan ook: heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport!

Naast zijn werk als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook verbonden als regiocoach Groningen van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidzorg (NVFS). Verder ligt zijn hart bij het schrijven van vakinhoudelijke literatuur, het onderwijzen, het geven van presentaties op congressen en het maken van patient gerichte podcasts. Samenwerken in de ruimste zin van het woord betekent voor hem mensen bij elkaar brengen en samen leuke projecten uitvoeren, met altijd in gedachten houdend dat de patiënt er uiteindelijk beter van moet worden. 

Leon Meijer is per

Leon Meijer
Vechtstraat 52,
9725CW Groningen

Nederland