Robert-Jan de Vos
Sportarts

Robert jan de vos Kniespecialist Rotterdam

“Champions are made when no one is watching”

Expertise per jaar:

  • Peesklachten 100-149
  • Overbelastingsklachten >150
  • Jumpers knee 50-75

Specialisme

Peesklachten

Werkervaring sinds:

2010

Contact:

Over kniespecialist Robert-Jan de Vos

Robert Jan de Vos is in 2014 gespecialiseerd als sportarts en werkzaam op de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde in het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum. Als coördinator van het Centrum voor Peesaandoeningen zie ik wekelijks mensen met peesblessures. Hierbij werk ik nauw samen met verschillende specialisten. Uitgangspunt is dat we mensen met blessures weer zo optimaal mogelijk aan het bewegen en sporten krijgen. Een gepersonaliseerde aanpak staat daarin centraal.

In 2021 ben ik benoemd toe associate professor (universitair hoofddocent) aan het Erasmus MC. Mijn wetenschappelijke loopbaan is gericht op het verbeteren van preventie en behandeling van sportblessures, met een specifieke focus op preventie en behandeling van peesblessures (tendinopathieën). 

Ik heb meer dan 70 internationale wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en leid een internationaal consortium dat is gericht op het verbeteren van behandeling van mensen met achillespeesklachten. Momenteel ben ik associate editor voor de British Journal of Sports Medicine. Ik heb 2 promovendi begeleid en momenteel begeleid ik 6 promovendi bij wetenschappelijke projecten op het gebied van preventie en behandeling van sportblessures. 

Ik heb lezingen gegeven op grote sportgeneeskunde congressen, zoals het ESSKA-congres (Amsterdam, 2014), het Barça Sports Medicine congres (Barcelona, 2019) en het Deense Sportskongres (Kopenhagen, 2020). Ik heb onlangs in samenwerking met Stichting Erasmus MC een stichting voor sportblessures opgericht. Mijn missie is om de preventie en behandeling van chronische tendinopathieën te verbeteren met behulp van een gepersonaliseerde geneeskundebenadering. Naast het leveren van sportzorg, het coördineren van wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs aan studenten en collega specialisten, ben ik als consulent verbonden aan betaald voetbal organisatie SBV Excelsior Rotterdam. Bij deze club heb ik de afgelopen 7 jaar als clubarts gefungeerd. 

nl_NLNL