Guus Reurink
Sportarts

kniespecialist OLVG Amsterdam ajax

“Blijf bewegen”

Expertise per jaar:

  • Overbelastingsklachten 100-149
  • Peesklachten 50-75
  • Sportgerelateerde klachten 50-74
  • Groeipijn 50-74

Werkervaring sinds:

2011

Specialisme

Groeipijn

Contact:

Over kniespecialist Guus Reurink

Guus Reurink werkt sinds 2018 als sportarts in het OLVG, Amsterdam UMC en bij AFC Ajax. Op die manier kan hij drie aspecten van de sportgeneeskunde die hij leuk vind, combineren: poliklinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en topsportbegeleiding.

In het OLVG behandelt Guus Reurink patiënten over de volle breedte van het vak, maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure dan wordt die vaak bij hem ingepland. In 2016 is Guus namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Verder ziet hij relatief vaak inspanningsgerelateerde klachten.

Naast sportarts is Guus ook bewegingswetenschapper en is daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie. In het Amsterdam UMC locatie AMC heeft hij een aanstelling voor wetenschappelijk onderzoek. In 2016 is Guus Reurink gepromoveerd op de behandeling van hamstringblessures bij sporters.

Hij betrokken bij de begeleiding van meerdere promovendi die sportgeneeskundig onderzoek naar spierblessures, sportblessurepreventie en enkelartrose. Tevens heeft hij een gespecialiseerde kinder-sportblessure-spreekuur op de kinderpolikliniek. Bij AFC Ajax doet Guus de sportmedische begeleiding van de jeugdopleiding en de wedstrijdbegeleiding van jong Ajax. 

nl_NLNL