Maikel Caarels

 

Podotherapeut bij ProKinesis Podotherapie in Enschede

 

Maikel Caarels is podotherapeut en gespecialiseerd in sportgerelateerde knieklachten. In de praktijk ziet hij voornamelijk cliënten met knieschijf-, pees- en overbelastingsklachten. Daarnaast is hij betrokken bij de revalidatie van cliënten na een voorste kruisband blessure. Hij is werkzaam bij ProKinesis  in Enschede.

Maikel Caarels

Podotherapeut

Sta op gezondheid

Specialisme

Sportgerelateerde knieklachten per jaar

Werkervaring

Werkervaring sinds 2008

Over kniespecialist Maikel Caarels

Maikel Caarels is sinds 2008 werkzaam als podotherapeut. In 2013 heeft hij de opleiding tot sportpodotherapeut afgerond. Zijn praktijk bestaat sinds 2009 en heeft locaties in Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

De praktijk in Enschede is de locatie bij uitstek om als voetballer of hardloper met knieklachten te revalideren. Maikel heeft op deze locatie een indoor tartanbaan en kunstgrasveld ter beschikking voor bewegingsanalyse. Daardoor kunnen we jouw bewegingen in een realistische setting analyseren. Daarnaast werkt hij samen met sportfysiotherapeuten (voor de begeleiding van je revalidatie) én een bewegingswetenschapper (voor het testen en meten van jouw kniefunctie) waardoor jij nog beter geholpen kunt worden.

De werkwijze van Maikel bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek over jouw huidige situatie, je gezondheid én je blessurehistorie/medische voorgeschiedenis. Bij knieklachten is het belangrijk om de anatomische verhoudingen, mobiliteit en stabiliteit tussen de grote teen en lage rug in kaart te brengen. Daarom volgt na het vraaggesprek altijd een uitgebreid lichamelijk onderzoek met drukmeting van je voeten en een bewegingsanalyse. De onderzoeksbevindingen worden door Maikel in een duidelijk gesprek aan het einde van het onderzoek aan jou terug gegeven. Op basis daarvan komt Maikel samen met jou tot een advies en behandelplan. Zo behandelen we knieklachten als het om overbelasting of peesletsel gaat en voorkomen we (nieuw) voorste kruisbandletsel.

Het behandelen van jouw knieklachten gaat niet alleen om het maken van (sport)podotherapeutische inlegzolen. Of dat nodig is beoordeelt Maikel samen met jou aan de hand van het onderzoek. Alle stoornissen in het bewegen die Maikel tijdens het onderzoek vinden worden aangestipt, waar nodig in samenwerking met de sportfysiotherapeut en/of bewegingswetenschapper. Het uitgangspunt: bij de eerste jaarlijkse controle kom jij terug om aan te geven dat de (sport)podotherapeutische inlegzolen niet meer nodig zijn.

Contact