Reinoud Brouwer
Orthopedisch chirurg

Reinoud Brouwer is knie en voorste kruisband specialist. Reinoud is kniespecialist bij het Martini Ziekenhuis in Groningen

Expertise per jaar:

  • Voorste kruisband > 150
  • Gecombineerd bandletsel 50-74
  • Meniscus 100-149
  • Sportgerelateerde knieklachten >150
  • Knieprothese 100-149

Specialisme

Voorste kruisband

Werkervaring sinds:

2003

Contact:

Over kniespecialist Reinoud Brouwer

Reinoud Brouwers is orthopedisch chirurg sinds 2003. Hij is werkzaam in het Martini Ziekenhuis is Groningen. Naast de algemene orthopedie heeft Reinoud specifieke interesse en expertise op het gebied van kniepathologie. 

Zijn aandachtsgebieden zijn: sport, trauma en posttraumatische afwijkingen. (O.a. voorste- achterste kruisband, gecombineerd bandletsel, meniscus etc)

Werkervaring als orthopeed

 Reinoud Brouwers is in 1993 afgestudeerd als arts en opgeleid in het Erasmus MC in Rotterdam en Haga ziekenhuis in Den Haag. In 2006 is Reinoud gepromoveerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam op het proefschrif: “Unicomparmental osteoarthritis of the knee. Diagnosis and treatment of malalignment.

Martini Ziekenhuis Groningen

Behalve als arts is hij actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek van nieuwe ontwikkelingen in de diagnose en behandeling van knieproblematiek. Daarnaast geeft Reinoud onderwijs op nationaal en internationaal congressen. Verder is hij consulent bij de medische staf van FC Groningen en SMA (Sport Medisch Advies) bureau.

nl_NLNL