Maurik van Haagen

Orthopedisch chirurg in de Bergman Clinics Rotterdam

Maurik van Haagen is een gespecialiseerd orthopeed in (sport)knieletsel (voorste kruisband) en (sport)voet-/enkelletsel binnen focuskliniek-setting (Bergman kliniek Rotterdam).

 

Maurik van Haagen Bergman Rotterdam

Orthopedisch chirurg

“Orthopedie met kunde en passie”

Specialisme

Voorste kruisbanden per jaar

Werkervaring

Werkervaring sinds 2014

Over kniespecialist Maurik van Haagen

Maurik van Haagen is een gespecialiseerd orthopeed in (sport)knieletsel (voorste kruisband) en (sport)voet-/enkelletsel binnen focuskliniek-setting (Bergman kliniek Rotterdam). Enkele jaren ervaring in Groot-Brittannië en perifere ziekenhuizen, nadien in huidige setting verder gespecialiseerd. Korte wachttijden en korte lijnen en daarmee service kunnen bieden aan de patiënt, zijn zijn hoofdredenen hier te werken.

Maurik vindt in het algemeen ‘de mogelijkheid van bewegen’ van primair belang voor ons geluk als mens, een beperking hierin kan een grote impact hebben. Met zowel conservatieve als operatieve methoden kunnen mensen geholpen worden om weer met plezier te kunnen bewegen. De onderste extremiteit, knie en voet/enkel , geeft voor hem op chirurgisch en conservatief vlak de meeste uitdaging en voldoening. Door de patiënt begrip te geven van de behandelmogelijkheden, met uitgebreide uitleg en beantwoording van vragen, kan gezamenlijk de beste keuze gemaakt worden. Het is in zijn ogen essentieel dat patiënt en behandelaar achter het behandelplan staan.

Specifieke behandelingen die hij toepast, een selectie: 

– Voorste kruisband met hamstring, quadriceps, laterale tenodese en revisies. 
– Arthroscopie knie voor allerhande problemen aan meniscus 
– Gecombineerd bandletsel.
– Kraakbeenproblematiek.
– Knieschijf klachten en instabiliteit.

Contact