Wouter van Goeverden

Fysiotherapeut bij Fysiotherapie Utrecht Oost

Wouter van Goeverden is fysiotherapeut en kniespecialist. Hij is werkzaam bij Fysiotherapie Utrecht Oost. Wouter is gespecialiseerd in de behandeling van de knie en voorste kruisband revalidatie.

Wouter van Goeverden knie en kruisband specialist fysiotherapie Utrecht oost

“De revalidatie na (multi-ligamentair) knieletsel is fysiek en mentaal een loodzware uitdaging en verdient een optimale begeleiding op alle vlakken!”

Over kniespecialist Wouter van Goeverden

Sinds de start van zijn bachelor Fysiotherapie (Hogeschool Utrecht) is Wouter van Goeverden al geïnteresseerd in sportblessures en specifieker de onderste extremiteit. Na stages in sport-orthopedische 1e lijns praktijken is hij 11 jaar geleden gestart bij Fysiotherapie Utrecht Oost. Daarna heeft hij in 2018 de masteropleiding sportfysiotherapie (MPTS) afgerond aan de Avans+ in Breda. 

Fysiotherapie Utrecht Oost

Zowel tijdens zijn opleiding als werkzaam als fysiotherapeut is Wouter betrokken geweest bij verschillende sportteams (volleybal en hockey) uitkomend op nationaal niveau in Nederland. In de dagelijks praktijk van Fysiotherapie Utrecht Oost, een specialistisch centrum voor sport en orthopedie, is hij betrokken bij het volledige revalidatieproces van (multi-ligamentair) knieletsel (oa achterste en voorste kruisband). 

Wouter is gespecialiseerd in de behandeling van de voorste kruisband

Daarbij is er specifieke aandacht voor de sportspecifieke eindfase en daarmee return to play criteria voor terugkeer tot sport. In het revalidatieproces heeft hij binnen de praktijk zorg gedragen voor gestructureerde (tussentijdse) evaluaties dmv FDO’s (krachttesten, hoptesten, vragenlijsten). 

Daarnaast wordt hij ingeschakeld bij de begeleiding van stagnerende danwel moeizaam verlopende revalidatietrajecten. Vanuit zijn expertise is hij actief bij kniecursussen en symposia en betrokken bij de sportpoli knie van het Diakonessenhuis.

nl_NLNL