Kniespecialist: de fysiotherapeut

Fysiotherapeuten

Michael de Levie

Fysiotherapeut

Michael de Levie is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland in Amsterdam.
Amsterdam
Fysiotherapeuten

Jesse Wiefkers

Fysiotherapeut

Jesse Wiefkers is kniespecialist bij Fysio Medics in Oldenzaal.
Oldenzaal
Fysiotherapeuten

Nick van de Watering

Fysiotherapeut

Nick van de Watering is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland in Rotterdam.
Rotterdam
Fysiotherapeuten

Jordy van Tol

Fysiotherapeut

Jordy Van Tol is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij B&B Healthcare.
Den Haag
Fysiotherapeuten

Edwin Visser

Fysiotherapeut

Edwin visser is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij Movamento.
Rotterdam
Fysiotherapeuten

Kevin Gereke

Fysiotherapeut

Kevin Gereke is kniespecialist bij Fysiotherapie Arkel.
Fysiotherapeuten

Leon Krznaric

Fysiotherapeut

Leon Krznaric is kniespecialist bij Sportgeneeskunde Rotterdam.
Rotterdam
Fysiotherapeuten

Anne Pauw

Fysiotherapeut

Anne Pauw is kinderfysiotherapeut en kniespecialist bij Fysio Oude IJsselstreek.
Terborg
Fysiotherapeuten

Dimitri Stefas

Fysiotherapeut

Dimitri Stefas is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij Fysio Oude IJsselstreek.
Terborg
Fysiotherapeuten

Leon Meijer

Fysiotherapeut

Leon Meijer is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij Fysiosportief Groningen.
Groningen
Fysiotherapeuten

Stijn Haverkamp

Manueel therapeut

Stijn Haverkamp is kniespecialist bij FysioHolland Naarden en eigenaar kniepijnvrij.nl
Naarden
Fysiotherapeuten

Matthijs van Keulen

fysiotherapeut

Matthijs van Keulen sportfysiotherapeut i.o. kniespecialist bij sportmedisch centrum Amsterdam.
Amsterdam
Fysiotherapeuten

Mathijs van der Meer

Fysiotherapeut

Mathijs van der Meer is kniespecialist bij FysioHolland Medicort in Utrecht.
Utrecht
Fysiotherapeuten

Markus Warnars

Fysiotherapeut

Markus Warnars is kniespecialist bij Arena Fysio in Amsterdam
Amsterdam

Michael de Levie

Fysiotherapeut

Michael de Levie is sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland in Amsterdam. Michael draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG. Naast Michael de Levie zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is hij voorzitter van de kenniskring knie voor FysioHolland.   In 2007 behaalde Michael de Levie zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Michael zijn passie voor knierevalidatie en sport. In 2011 gaat Michael samenwerken met Jules Alberga, die zijn de gedrevenheid voor het vak en vaardigheden aan hem heeft bijgebracht. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub en Kniepedia ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt.
Amsterdam

Jesse Wiefkers

Fysiotherapeut

Jesse Wiefkers werkt dagelijks met topsport en amateursporters, met name jeugd. Veel van die jeugdsporters hebben knieklachten waarbij de groei, belasting of beweegpatroon een grote rol speelt. Ik werk vanuit drie peilers die samen als geheel moeten leiden tot het herstel van klachten, het bevorden van prestaties en het verminderen van herhalende klachten. Deze peilers zijn mobiliteit, stabiliteit en kracht, deze moet je alledrie meenemen in je revalidatieproces. Ook revalidatie van sportletsels of andere problematiek benader ik vanuit deze princiepes, het lichaam is zo goed in staat om zelfstandig weer te herstellen mits het goede begeleiding en sturing krijgt. Werkervaring organisaties: - FC Twente Voetbal Academie (huidig FC Twente/Heracles academie) - Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB): Jeugdplan Nederland (JPN), Oranje o14 & Oranje o15 - FysioMedics in Enschede en Oldenzaal. Binnen en buiten faciliteiten op het sportpark waar een van onze praktijken gelokaliseerd is Topsport begeleiding en revalidaties: - Voetbal jeugd en senior, (mannen en vrouwen), Voetbal arbiters, Hockey & Rugby Samenwerking met: - OCON orthopedische kliniek Hengelo/Almelo - Sint Maartenskliniek Nijmegen - Sport Medisch Centrum Papendal
Oldenzaal

Nick van de Watering

Fysiotherapeut

Vanaf 2013 is Nick van de Watering aangesloten geweest als (sport)fysiotherapeut en hersteltrainer bij verschillende voetbalclubs. Dit was op landelijk niveau met de jeugd (SC Feyenoord A1) en het hoogste niveau destijds bij de amateurs (Topklasse en 3e divisionist v.v. Capelle). Sinds 5 jaar ben ik werkzaam in sportcentrum SPC Rijnmond in Rotterdam, eerst als zelfstandige en later in dienst bij FysioHolland. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren veel ervaring op kunnen doen met betrekking tot het diagnostiseren en behandelen van sportletsels. In 2020 heb ik de Master Sportfysiotherapie aan de SOMT afgerond.
Rotterdam

Jordy van Tol

Fysiotherapeut

Als sportfysiotherapeut heb ik mij vanaf het begin al gespecialiseerd in knie en sport klachten. Ik zie mijn werk als topsport, ook omdat mijn patiënten me aan het hart gaan. Ik heb gewerkt met amateur- en topsporters. Van de jeugd van Excelsior Rotterdam tot de schaatsers van Holiday on Ice die ik heb begeleid op een reis naar Australië en Nieuw Zeeland. Zij presteren op topniveau en verwacht van hun fysiotherapeuten hetzelfde topniveau. Maar ook voor een amateursporter is het belangrijk om hetzelfde niveau van fysiotherapie aan te bieden. In 2019 heb ik zelf mijn kruisband en mijn meniscus gescheurd. Na een operatie is het samen met mijn collega's gelukt om na een jaar weer topfit te kunnen presteren. Deze ervaring gebruik ik om mijn patiënten op zowel fysiek als mentaal vlak te kunnen ondersteunen.
Den Haag

Edwin Visser

Fysiotherapeut

Ik ben sinds 2001 werkzaam als fysiotherapeut en heb mij achtereenvolgens gespecialiseerd in sportfysiotherapie en manueel therapie. Vanaf het begin van mijn werkzaamheden is sport mijn grootste interesse geweest en heb hier uitgebreide ervaring met het begeleiden van individuele topsporters en teams. Zo heb ik 10 jaar voor de KNLTB gewerkt waar ik Davis Cup en Fed Cup team begeleiding verzorgd heb en 3 jaar voor het Watersportverbond (olympisch zeilen) gewerkt heb. Verder ben ik hoofd fysiotherapie bij het Scapino Ballet Rotterdam en bij het ABN AMRO WTT en momenteel werkzaam voor het TeamNL Centrum Metropool voor de KNGU (Heren Turnen) en Movamento Rotterdam. Een andere interesse die ik heb is onderzoek en onderwijs. Ik ben gastdocent bij de masteropleiding Sportfysiotherapie bij de Hogeschool Rotterdam en ben verbonden aan het Erasmus MC waar ik regelmatig meewerk aan wetenschappelijk onderzoek. Zo heb ik meegewerkt aan een RCT dat de behandeling van jumpers knee onderzocht heeft.
Rotterdam

Kevin Gereke

Fysiotherapeut

Kevin Gereke heeft zijn praktijk in Arkel en Leerdam. Hier ziet hij veel sportblessures en vooral sportblessures van de knie. Kevin is als sportfysiotherapeut verbonden aan het sportmedisch centrum van Utrecht en de afdeling orthopedie van het St. Antoniusziekenhuis. Hier heeft Kevin zichzelf kunnen ontwikkelen als kniespecialist met voorste kruisband als aandachtsgebied.

Leon Krznaric

Fysiotherapeut

Leon is bij Sportgeneeskunde Rotterdam voornamelijk met sporters bezig. En dan vooral sporters met een blessure die een afwijkend beloop hebben en daardoor wat complexer zijn, dan wordt het voor Leon pas echt interessant, welke factoren houden de blessure in stand of belemmeren het herstel? Vraagstukken waar hij tijdens zijn masterstudie Sportfysiotherapie naar eigen zeggen “verliefd” op werd. Leon houdt niet van stil zitten, maar ook niet van stil staan. Hij blijft zichzelf ontwikkelen en heeft zich in de afgelopen jaren, na het afronden van de sportacademie, steeds verder gespecialiseerd in zijn werk als fysiotherapeut. Ook naast zijn werk zorgt Leon ervoor dat hij bezig blijft, hij voetbalt 3 keer per week, en doet één maal per week duursporten als hardlopen, wielrennen en zwemmen. In zijn “mini-gym@home” doet hij zijn kracht- en HIIT trainingen
Rotterdam

Anne Pauw

Fysiotherapeut

Sinds 2013 is Anne Pauw werkzaam als kinderfysiotherapeut bij Fysio Oude IJsselstreek. Hier heeft zij zich samen met de sportfysiotherapeut kunnen ontwikkelen tot een kinderfysiotherapeut met speciale aandacht voor het sportende kind. Naast mijn werkzaamheden binnen de praktijk geeft ze met collega Dimitri Stefas de cursus Sportrevalidatie bij kinderen voor het NPI.
Terborg

Dimitri Stefas

Fysiotherapeut

Sinds midden jaren '90 ben ik in toenemende mate geinteresseerd in traumatisch knieletsel. Door mijn werksetting, door de jaren heen werkte in in binnen- en buitenland, behandelde ik zowel recreatieve als professionele sporters met intra-articulair knieletsel. In de afgelopen 25 jaar is de aanpak behoorlijk veranderd, maar in de basis blijft het keihard trainen en de patient blijven uitdagen in intensiteit en complexiteit van de oefenstof. In de laatste 11 jaar heb ik mijn eigen praktijk Fysio Oude IJsselstreek kunnen inrichten om de best mogelijke zorg rondom knieletsel te bieden. Dat betekent niet alleen het optimaliseren van de facilitaire voorzieningen zoals professionele kracht- en conditietoestellen, maar ook veel vloeroppervlak en gestandaardiseerde testsituaties. Tevens is er de mogelijkheid om buiten op het speelveld veldrevalidatie te verzorgen. In de samenwerking met collegae intern, maar ook huisartsen en medisch specialisten probeer ik zo snel mogelijk de meest adequate zorg te bieden. Duidelijkheid en het uitleggen van een routekaart is hierin zeer belangrijk. Zo heb ik in de afgelopen 25 jaar mezelf als Sportfysiotherapeut MSc kunnen ontwikkelen en de ontwikkeling rondom de zorg van de knie zien verbeteren. In de dagelijkse praktijk zie ik louter patienten met sportgerelateerde knie- en heupklachten, waarvan het merendeel knieletsel is.
Terborg

Leon Meijer

Fysiotherapeut

NVFS Sportfysiotherapeut Leon Meijer is per 1 februari 2015 maatschapslid geworden binnen fysiosportief Groningen, het expertise centrum rondom de knie. Leon Meijer is in 2007 fysiotherapie gaan studeren in Groningen en na zijn studie direct begonnen als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar zijn focus lag op (top)sport. Na zijn reguliere opleiding tot fysiotherapeut, heeft hij de master opleiding sportfysiotherapie afgerond bij Avans+ (MPTS). De keuze voor de master was niet lastig voor Leon Meijer omdat hij zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als wel onderwijs. Dit paste ook erg goed binnen zijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, alwaar hij 6 jaar met veel plezier heeft gewerkt. Inmiddels heeft Leon een enorm groot netwerk opgebouwd binnen de gehele breedte van de sportgeneeskunde. Op het Sportmedisch Centrum kon hij zich richten op het behandelen en revalideren van zowel breedte- als topsporters. Hij creëerde daar mogelijkheden om een ideale sportfysiotherapeutische situatie neer te zetten. Goede, efficiënte en onderbouwde zorg! Twee van zijn aandachtspunten waren/zijn de revalidatie van voorstekruisband en de schouderinstabiliteit. Een door Leon opgezet project was onder andere de voorstekruisband school. Revalideren in groepjes op een individueel schema met als insteek dat patiënten van elkaar konden ervaren/leren onder supervisie van Leon werkend naar een veilige terugkeer binnen hun sport. De passie en uitdaging van Leon binnen de sportfysiotherapie bestaat uit het begeleiden van de sporter van A tot Z. Hij is pas tevreden als de sporter zijn activiteiten weer kan uitvoeren op zijn oude niveau of zelfs hoger. Naast zijn werkzaamheden als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook medisch coördinator van diverse sportverenigingen zoals het RTC Judo Groningen. Leon werkt in zeer nauwe samenwerking met specialisten (orthopeden, sportartsen en traumachirurgen). Eén keer per maand heeft hij een gezamenlijk spreekuur met orthopeed Reinoud Brouwer in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Samenwerken is voor hem een absolute pre binnen de sportgezondheidszorg. Goede samenwerking draagt immers concreet bij aan het resultaat van de behandeling van de patiënt! De visie van Leon Meijer luidt dan ook: heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer binnen de sport! Naast zijn werk als sportfysiotherapeut is Leon Meijer ook verbonden als regiocoach Groningen van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidzorg (NVFS). Verder ligt zijn hart bij het schrijven van vakinhoudelijke literatuur, het onderwijzen, het geven van presentaties op congressen en het maken van patient gerichte podcasts. Samenwerken in de ruimste zin van het woord betekent voor hem mensen bij elkaar brengen en samen leuke projecten uitvoeren, met altijd in gedachten houdend dat de patiënt er uiteindelijk beter van moet worden.
Groningen

Stijn Haverkamp

Manueel therapeut

Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen van hun pijn in de knie af te helpen. Om dit te bereiken heb ik mij de laatste 8 jaar van mijn carrière volledig gestort op het oplossen van knieklachten als gevolg van het patellofemorale pijnsyndroom en de jumpersknee. Met mijn allerhoogste ervaring op olympisch niveau, 2 universitaire masters en het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek over de behandeling van het patellofemorale pijnsyndroom ben ik in staat om de een heldere oplossing te bieden voor deze klachten. Deze kennis is nu beschikbaar in een online programma op mijn website www.kniepijnvrij.nl
Naarden

Matthijs van Keulen

fysiotherapeut

Matthijs van Keulen sportfysiotherapeut i.o. kniespecialist en eindverantwoordelijke tav knierevalidatie bij sportmedisch centrum Amsterdam. Matthijs draait een gezamenlijk kniepoli met Dr. Mutsaerts uit het OLVG en met dr Engelsma in de Bergman kliniek. Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut is Matthijs van Keulen nog bezig met een master sport fysiotherapie aan de SOMT. In 2005 behaalde Matthijs zijn diploma voor fysiotherapie. Al snel ontdekte Matthijs zijn passie voor de knierevalidatie en sport. Waarna hij zich snel specialiseerde in knierevalidatie en met als focus de kruisband problematiek. Bevlogen door het vak en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is The KneeClub ontstaan. Een informatief en educatief platform met een all-in karakter voor de cliënt.
Amsterdam

Mathijs van der Meer

Fysiotherapeut

Mathijs van der Meer is fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent fysiotherapie. Bij FysioHolland Medicort heeft Mathijs zich ontwikkeld tot kniespecialist en begeleidt hij mensen bij hun knierevalidatie. Bij SportsClinic werkt Mathijs nauw samen met de orthopeden en sportartsen van het Sint. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Daarnaast is Mathijs medevoorzitter van de kenniskring knie binnen FysioHolland en werkt hij als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam.  Mathijs vindt het belangrijk om met persoonlijke aandacht aan te sluiten bij ieder zijn individuele revalidatiedoelen en behoeften. Met behulp van wetenschappelijke kennis en praktische ervaring ambieert Mathijs een succesvolle revalidatie en optimale begeleiding voor iedereen. The Knee Club draagt bij aan deze ambitie.
Utrecht

Markus Warnars

Fysiotherapeut

𝐏𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫 sᴏᴄᴄᴇʀ | ᴛᴇɴɴɪs | ғᴏᴏᴛʙᴀʟʟ | ʀᴜɴɴɪɴɢ | ᴀᴛʜʟᴇᴛɪᴄs |(ᴋɪᴄᴋ)ʙᴏxɪɴɢ | ᴡɪɴᴛᴇʀsᴘᴏʀᴛs | skiing | snowboarding Physiotherapist - ᴇxᴘᴇʀᴛ: ▪️ʏᴏᴜᴛʜ ᴀᴛʜʟᴇᴛᴇs ʀᴇʜᴀʙɪʟɪᴛᴀᴛɪᴏɴ ▪️ᴄᴏɴᴄᴜssɪᴏɴ ʀᴇʜᴀʙɪʟɪᴛᴀᴛɪᴏɴ ▪️ᴋɴᴇᴇ ʀᴇʜᴀʙɪʟɪᴛᴀᴛɪᴏɴ (ᴀᴄʟ, ᴘᴄʟ, ᴀʀᴛʜʀɪᴛɪs) ▪️sᴘᴏʀᴛs ᴘᴇʀғᴏʀᴍᴀɴᴄᴇ ᴛʀᴀɪɴɪɴɢ
Amsterdam