Henk van der Hoeven

Orthopedisch chirurg in de Bergman Clinics in Naarden

Henk van der Hoeven is orthopeed en kniespecialist bij de Bergman Clinics in Naarden. Hij is gespecialiseerd in de knie en de behandeling van de voorste kruisband blessure.

Henk van der Hoeven orthopeed Bergman

Orthopedic Surgeon

” Ervaring en passie”

Specialisme

Voorste kruisbanden per jaar

Werkervaring

Werkervaring sinds 1989

Over kniespecialist Henk van der Hoeven

Henk van der Hoeven is orthopeed en kniespecialist bij de Bergman kliniek in Naarden. Tijdens zijn opleiding is hij vroeg geïnteresseerd geraakt in de sportorthopedie, met name de behandeling van knie- en schouderletsels. Door het besluit in een vroeg stadium samen te werken met een sportfysiotherapeut was hij in de gelegenheid een overwogen advies te geven over de behandeling van letsels, hetzij conservatief of operatief. Dit heeft geleid tot een positie in de nationale topsport betreffende de benadeling van vele topatleten. Tevens zijn, zijn werkzaamheden voor diverse sportbonden (handbal, volleybal, judo, etc.) een belangrijk aspect van zijn werk. 

Sinds enkele jaren is hij geclassificeerd als High Performance Partner van het NOC/NSF aangaande de diagnostiek en behandeling van A- en B-sporters. Tevens is er een maandelijks spreekuur met de bondsarts en fysiotherapeut van de KNVB. Naast zijn klinische werk is hij betrokken bij de Kon. Ned. Hockeybond als voorzitter van de Medische Commissie. Tevens is hij lid van de Raad van Toezicht van de Sport en Beweegkliniek in Haarlem en van de nieuw opgerichte vereniging VEJOS (vereniging voor jongen orthopeden en sportartsen). 

Contact