Mark Rekers
Fysiotherapie bij MCIBIS Amstelveen in Amstelveen
Mark Rekers is fysiotherapeut en kniespecialist bij MC IBIS in Amstelveen. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van de knie en voorste kruisband blessure.
Michael de Levie
Physicaltherapy

Expertise top 5

Voorste kruisband (50-74)

Groeipijn (100-149)

Knieschijfklachten (100-149)

Sport gerelateerde klachten (>150)

Meniscus (50-74)

* Aantal blessures per jaar.

Specialisme

63
Voorste kruisband per jaar

Werkervaring

+35

Werkervaring sinds 1989
Over Mark Rekers

Mark Rekers is na een bescheiden topsport carrière als atleet met specialisatie polsstokhoogspringen en het behalen van het diploma fysiotherapie gaan werken bij het Sport Medisch Centrum aan de Apollolaan in Amsterdam en bij de KNAU (Koninklijk Nederlandse Atletiek Unie) op free-lance basis. In die hoedanigheid is Mark betrokken geweest voor de KNAU als begeleider bij het EK 1993 in Helsinki, het WK 1995 in Gotenburg en de Olympische Spelen 1996 in Atlanta. Hieruit blijkt al zijn vroegtijdige betrokkenheid bij topsport, als atleet en begeleider. Tevens startte hier de interesse c.q. liefde voor het revalideren van patiënten met knie- en/of sport gerelateerde aandoeningen.

Met name de veelzijdigheid van de revalidatie spreekt Mark Rekers aan. Het betreft niet alleen krachttraining maar ook neuromusculaire training, algemene- en specifieke conditie, mentale begeleiding en Return-to-Play op basis van fysieke testen. En zeker ook de “readyness to play” van iedere individuele patiënt met zijn/haar eigen einddoel.

Na 13 jaar Sport Medisch Centrum Amsterdam heeft Mark zijn carrière in 2002 vervolgt bij het Sport Medisch Centrum van de KNVB te Zeist waar hij als aandachtsgebied de dagrevalidatie van professionele voetballers had. In 2003 ging Mark Rekers aan de slag als hoofd medische staf van de jeugd opleiding bij AFC Ajax en was daarnaast verantwoordelijk voor de revalidaties van de langdurig geblesseerde contractspelers. In 2012 vertrok Mark bij AFC Ajax en werd hij coördinator van de fysiotherapie en begeleiding van het eerste elftal van FC Utrecht. Dit heeft hij 4 jaar gedaan.

Sedert september 2016 is Mark Rekers als fysiotherapeut/master manueel therapeut werkzaam bij MCIBIS te Amstelveen. In deze veelzijdige praktijk werken we in een multidisciplinaire setting aan het optimaliseren van de revalidatie van o.a. trauma patiënten vanuit het VU traumanetwerk en het specifiek aandacht gebied van de knierevalidatie. Hiertoe hebben we veel contact met o.a. de Bergmankliniek Naarden en ook met de ”Sportartsen groep” in het OLVG West in Amsterdam.

“De voornaamste pijlers van onze knie revalidatie zijn het slagen voor de Return to Sport testen met een ‘Limb Symmetrie Index’ van minder dan 10% voor alle onderdelen, en een zo goed mogelijk herstel van de motoriek met veilige landing strategieën. Vanuit mijn wetenschappelijke ambitie ben ik in samenwerking met Dr Meuffels (orthopeed in het Erasmus MC Rotterdam) en sportarts Edwin Goedhart (medisch manager bij de KNVB) in 2018 gestart met de registratie van voorste kruisbandletsel in de Eredivisie en Jupiler league.” 

Sinds 2022 is Mark Extended scope specialist.

MCIBIS Amstelveen
vd Hooplaan 237
1185LN Amstelveen
Nederland

Contact

preloader